Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FRANCIA RAKOTT KRUMPLI

2008.01.24

Hozzávalók:
1 kg krumpli, só,  reszelt szerecsendió, tej vagy tejszín, 5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, reszelt sajt.

   

rakott-krumpli-019-dd.jpg

   

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, és 1-2 milliméter vastagságú karikákra vágjuk vagy gyaluljuk.
Egy hőálló tálat körben bekenünk a félbevágott fokhagymagerezddel. (Aki nem szereti még a nagyon enyhe fokhagymás ízt sem, az ezt hagyja ki.)
Vajjal kenjük ki az edény oldalát.
A krumplikarikákat az edénybe rakjuk. Rétegenként megsózzuk és kis szerecsendiót reszelünk rá. Végül pedig felöntjük annyi tejjel vagy tejszínnel, amennyi ellepi.
A tetejére vajat morzsolunk, reszelt sajtot szórunk, aztán 200 fokos sütőben puhára sütjük (kb. egy óra). Ha túl hamar pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.

Ez az étel egytálételként is fogyasztható valamilyen friss salátával például, de köretnek is kiváló.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a igazi francia kruplirol

(zolihory, 2012.05.14 00:22)

jénai tálat vajal kikenjuk,és zsemle morzsával megszorjuk,nyers krumpli-70 dg,fóttojás karikákra vágva-6 db,20dg csípós-paprikás kalbász,kozben sózzuk és darabka vajat rakunk rá-ezeket rétegekben rakjuk,úgy hogy a utolsó-3 réteg krumpli legyen,leontjuk 33%tejfollel,amejben elkeverunk 1 tojást,fustolt ementáli sajtot reszelunk rá,és egy kevés szerecsén diot is,lefedjuk és a sutobe téve 180°c sutjuk,mikor már for,kozzé teszunk teszunk hurka pácikábol darabkát.K.b.40 perc mulva kontrol-hurka pácikával a burgonyát,ha már megfolt,és a tetején már kezd pirulni-kész
Ezt próbald ki
nem vagyok magyar-magam,tol tanultam olvasni-írni/koszonom/

Re: a igazi francia kruplirol

(Dalma, 2012.11.23 14:09)

Elismeresem, a magyar egy nagyon nehez nyelv, minden tiszteletem, hogy vette a faradtsagot es megtanulta.Gratulalok