Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FŰSZERES GOMBA KRUMPLIGOMBÓCCAL

2012.09.14

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 kis vöröshagyma, 2 dl tejszín, só, őrölt fehérbors, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evőkanál apróra vágott rozmaring, 1 teáskanál apróra vágott zsályalevél, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál hideg vaj.

A gombóchoz: 50 dkg áttört, főtt krumpli, 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 3 kávéskanál só, csipetnyi reszelt szerecsendió, olaj a kisütéshez.

 

p1240628-dd.jpg

    

Elkészítés:

A gombóchoz az élesztőt fél dl langyos vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson. A krumplihoz adjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a fűszereket. A tésztát ezután egy óra hosszat meleg helyen kelesztjük.

A gombához 1 evőkanál olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor megszórjuk a friss fűszerekkel, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat.

A megkelt tésztából vizes kézzel nagy diónyi gombócokokat formázunk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. 

A megsült gombócokat a fűszeres gombával tálaljuk.

 

Tipp:

Friss fűszernövények helyett szárítottat is használhatunk, de abból jóval kevesebbet, mert sokkal intenzívebb az íze.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.