Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


FŰSZERES RÁNTOTT ZÖLDSÉG

2013.10.10

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg különböző zöldség (karfiol, brokkoli, gomba, sárgarépa, zeller, krumpli, kelbimbó, padlizsán, cukkini...), liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, zöldfűszerek ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, olaj a kisütéshez.

  

p1440340-dd.jpg

  

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.

A keményebbeket (krumpli, sárgarépa, zeller...) 6-7 percig a kicsit puhábbakat (karfiol, brokkoli...) 4-5 percig forrásban levő sós, borsos vízbe dobjuk, majd lapátkenállal kivesszük. A gombát, cukkinit, padlizsánt nem főzzük elő. Aki fél, hogy keserű lesz, a padlizsánt negyed órára besózhatja, hogy kicsöpögjön az esetleges keserű leve.

A tojást villával felverjük. Minden három tojásra egy kávéskanál sót, fél kávéskanál őrölt borsot, egy gerezd finomra reszelt fokhagymát teszünk bele, valamint ízlés szerinti zöldfűszerekkel (pl. apróra vágott petrezselyemzöld, kakukkfű...) keverjük össze. 

A zöldségdarabokat a szokásos módon lisztbe, majd a fűszeres tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő forró olajban kisütjük.

Tálalásnál friss salátát és valamilyen mártást adhatunk hozzá. (Nálunk a házi paradicsommártás fogy hozzá legjobban.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.