Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


FŰSZERES SÜLTKRUMPLI

2008.01.24

Hozzávalók:
1 kg krumpli meghámozva és nyolcadokra vágva, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 1 evőkanálnyi fűszerkeverék (pl. fokhagymasó, őrölt pirospaprika, őrölt bors, pici őrölt kömény keveréke vagy valamilyen kész fűszerkeverék, amit szeretsz), étolaj a kisütéshez.

 

Elkészítés:
A kukoricakeményítőt összekeverjük a fűszersóval. A meghámozott, hasábokra vágott krumplit egy nagy tálba (vagy egy jó erős nejlonzacskóba) rakjuk, és rászórjuk a fűszeres keményítőt. Ezután az egészet jó alaposan összerázzuk, hogy a fűszeres keményítő minél jobban rátapadjon a krumplikra.
Végül a krumplit bő olajban aranybarnára sütjük.

Fontos: a fűszeres keményítőt csak közvetlenül sütés előtt szórjuk rá a krumplira! 

 

fuszeres-krumpli-002-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

számitógép

(nikolas, 2011.07.09 10:24)

és ez igy finom?

Köszönöm!

(Szamóca, 2009.06.21 09:31)

Köszönöm az ötletedet, Elisabeth!

a fuszeres krumplirol

(Elisabeth, 2009.06.21 01:29)

Van egy remek otletem, en a fuszereket alaposan osszekeverem par kanal olajjal egy talban, vagy abban a tepsiben amiben sutni fogom es az egeszet sutobe teszem amig az egesz szep pirosra sul. Az ido attol fugg milyen a sutod, nekem felidoben meg kell forgatnom egy lapattal, mert alul jobban, hamarabb suti. Irto finom es nem olyan zsiros mintha olajban sutnem. Egeszsegetekre........

Szia Saci!

(Szamóca, 2008.10.06 13:35)

Ez a krumpli tényleg mindenkinek ízlett eddig.
Bár volt, aki azt mondta, hogy ő több fűszerrel csinálja, mert jobban szereti az erősebben ízesített ételeket.
De a fűszerek kiválasztása úgyis ízlés kérdése.
Csináltam már úgy is, hogy egy kis fokhagymagranulátumot is kevertem a keményítőbe. Úgy is finom volt. :)

Szia Szamóca!

(Saci, 2008.10.05 14:55)

Ma ez volt az egyik köret nálunk, hatalmas sikert aratott!!:-)
Bármelyik receptedet próbálom ki, egyikben sem csalódok, egyik jobb, mint a másik!;-))
Szuper vagy!!!!!