FŰSZERES SÜLTKRUMPLI
Hozzávalók:
1 kg krumpli meghámozva és nyolcadokra vágva, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 1 evőkanálnyi fűszerkeverék (pl. fokhagymasó, őrölt pirospaprika, őrölt bors, pici őrölt kömény keveréke vagy valamilyen kész fűszerkeverék, amit szeretsz), étolaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A kukoricakeményítőt összekeverjük a fűszersóval. A meghámozott, hasábokra vágott krumplit egy nagy tálba (vagy egy jó erős nejlonzacskóba) rakjuk, és rászórjuk a fűszeres keményítőt. Ezután az egészet jó alaposan összerázzuk, hogy a fűszeres keményítő minél jobban rátapadjon a krumplikra.
Végül a krumplit bő olajban aranybarnára sütjük.
Fontos: a fűszeres keményítőt csak közvetlenül sütés előtt szórjuk rá a krumplira!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
és ez igy finom?
a fuszeres krumplirol
(Elisabeth, 2009.06.21 01:29)Van egy remek otletem, en a fuszereket alaposan osszekeverem par kanal olajjal egy talban, vagy abban a tepsiben amiben sutni fogom es az egeszet sutobe teszem amig az egesz szep pirosra sul. Az ido attol fugg milyen a sutod, nekem felidoben meg kell forgatnom egy lapattal, mert alul jobban, hamarabb suti. Irto finom es nem olyan zsiros mintha olajban sutnem. Egeszsegetekre........
Szia Saci!
(Szamóca, 2008.10.06 13:35)
Ez a krumpli tényleg mindenkinek ízlett eddig.
Bár volt, aki azt mondta, hogy ő több fűszerrel csinálja, mert jobban szereti az erősebben ízesített ételeket.
De a fűszerek kiválasztása úgyis ízlés kérdése.
Csináltam már úgy is, hogy egy kis fokhagymagranulátumot is kevertem a keményítőbe. Úgy is finom volt. :)
Szia Szamóca!
(Saci, 2008.10.05 14:55)
Ma ez volt az egyik köret nálunk, hatalmas sikert aratott!!:-)
Bármelyik receptedet próbálom ki, egyikben sem csalódok, egyik jobb, mint a másik!;-))
Szuper vagy!!!!!
számitógép
(nikolas, 2011.07.09 10:24)