GOMBA SÖRTÉSZTÁBAN - GOMBA ORLY MÓDRA
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 20 dkg liszt, 2,5 dl sör, fél kávéskanál só, fél kávéskanál sütőpor, olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A lisztből, sóból, sütőporból és sörből sűrű palacsintatésztát keverünk. Vigyázat, nem szabad sokáig keverni! Éppen csak addig, amíg összeál. Nem baj, ha kicsit csomós, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne!
A megtisztított, nagyságuktól függően egészben hagyott vagy felezett gombákat a sörtésztába mártjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Én is kipróbáltam!!Nagyon köszönöm az ötletet!!!Igaz kicist féltem a sörtől,ezért 2 dl sör és fél deci ásványvíz keverékét használtam....és hmmmm,....régóta nem ettünk ilyet finomat:)Ami nagyon jó pont,hogy a gomba szinte egyáltalán nem esik össze,sütéskor,hamar készen elkészül(és dolgozó anyukaként ez fontos szempont)!!!10 pontos recept!!És nem csak ez!!Már sokat kipróbáltam erről az oldalról,és egyik sem okozott csalódást!!Gratulálok!!
GOMBA SÖRTÉSZTÁBAN - GOMBA ORLY MÓDRA
(Greta, 2012.07.20 16:28)Nagyon finom lett! Én sör helyett ásványvizet használtam.
vÉLEMÉNY ERRŐL A RECEPTRŐL
(Emese, 2013.06.10 13:56)