Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GOMBA SÖRTÉSZTÁBAN - GOMBA ORLY MÓDRA

2012.04.11

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 20 dkg liszt, 2,5 dl sör, fél kávéskanál só, fél kávéskanál sütőpor, olaj a kisütéshez.
 

p1150326-dd.jpg

  

Elkészítés:

A lisztből, sóból, sütőporból és sörből sűrű palacsintatésztát keverünk. Vigyázat, nem szabad sokáig keverni! Éppen csak addig, amíg összeál. Nem baj, ha kicsit csomós, csak száraz lisztcsomók ne maradjanak benne!

A megtisztított, nagyságuktól függően egészben hagyott vagy felezett gombákat a sörtésztába mártjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

Frissen, forrón tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vÉLEMÉNY ERRŐL A RECEPTRŐL

(Emese, 2013.06.10 13:56)

Én is kipróbáltam!!Nagyon köszönöm az ötletet!!!Igaz kicist féltem a sörtől,ezért 2 dl sör és fél deci ásványvíz keverékét használtam....és hmmmm,....régóta nem ettünk ilyet finomat:)Ami nagyon jó pont,hogy a gomba szinte egyáltalán nem esik össze,sütéskor,hamar készen elkészül(és dolgozó anyukaként ez fontos szempont)!!!10 pontos recept!!És nem csak ez!!Már sokat kipróbáltam erről az oldalról,és egyik sem okozott csalódást!!Gratulálok!!

GOMBA SÖRTÉSZTÁBAN - GOMBA ORLY MÓDRA

(Greta, 2012.07.20 16:28)

Nagyon finom lett! Én sör helyett ásványvizet használtam.