Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBALEVES FOKHAGYMÁVAL

2011.10.08

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 3-4 db közepes krumpli, 1 evőkanál étolaj, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, só, egy csokor petrezselyemzöld.

  

p1060188-dd.jpg

  

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával beletesszük az egészben hagyott, meghámozott vöröshagymát, a kockákra vágott krumplit, fölöntjük másfél liter vízzel, beletesszük a csokorba kötött petrezselyemzöldet, és lefedve addig főzzük, amíg a krumpli félig megpuhul.

Miközben a leves fő, megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomón átpréseljük vagy lereszeljük. Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát, és még tíz percig főzzük, végül kivesszük a petrezselyemcsokrot.

Szaggathatunk a levesbe csipetkét vagy galuskát is.

Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.