Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBALEVES KRUMPLIGOMBÓCCAL

2012.03.19

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál pirospaprika, só, őrölt bors, olaj. A krumpligombóchoz: 50 dkg krumpli, 5 evőkanál liszt, 1 tojás, só, reszelt szerecsendió.

 

p1140156-dd.jpg

 

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük a főzővizét, és melegen áttörjük. Belekeverünk egy kávéskanál sót, néhány csipet reszelt szerecsendiót, aztán félretesszük hűlni.

Egy evőkanál fölhevített olajon 2-3 percig kevergetjük a megtisztított és karikákra vágott répaféléket és a földarabolt gombát. Megsózzuk, megszórjuk néhány csipet őrölt borssal és a pirospaprikával, aztán felöntjük 1,5 liter vízzel. Beledobunk egy vöröshagymát, és beletesszük a petrezselyemzöld háromnegyed részét csokorba kötve, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Elővesszük a közben kihűlt áttört krumplit. Belekeverjük a lisztet, tojást és néhány szál petrezselyemzöldet apróra vágva.

A levesből kivesszük a vöröshagymát és a petrezselyemcsokrot. Ezután a krumpliból beolajozott kézzel diónyi gombócokat formázunk vagy két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a gyöngyözve forró levesbe. Amikor a gombócok feljöttek a leves tetejére, az étel elkészült. Tálalásnál megszórhatjuk némi apróra vágott petrezselyemzölddel.


Tipp:

A gombócok főzésénél ajánlatos először csak 1-2 gombócot szaggatni a levesbe, hogy lássuk, nem főnek-e szét. Ha esetleg szétfőnének, a krumplihoz keverjünk még némi lisztet. Tálalásnál adhatunk a leveshez tányéronként 1-1 kanál tejfölt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.