Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBALEVES

2008.01.23

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 szál sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, só, csipetnyi örölt bors, csipetnyi őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 babérlevél, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 1 kis pohár (kb. 1,5 dl) tejföl, 1 evőkanál étolaj.

    

p1290721-dd.jpg

    

Elkészítés:

A gombát és a sárgarépát megtisztítjuk, földaraboljuk, aztán az olajon átpirítjuk. Amikor a gomba leve elfőtt, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, aztán felöntjük egy liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a babérlevelet és a csokorba kötött petrezselyemzöldet.

A levest lassú tűzön kb. negyed órát főzzük, majd kivesszük belőle a petrezselyemcsokrot és a hagymát.

Tálalásnál a tányérekba egy-egy evőkanál tejfölt teszünk, erre merjük a forró levest. (Vagy kiveszünk a levesből egy merőkanálnyit, elkeverjük benne a tejfölt, és a leveshez adjuk.)


Tipp:

A levesbe főzhetsz apró kockákra vágott krumplit vagy vajgaluskát is.

  

p1340843-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.