Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBAPÖRKÖLT - GOMBAPAPRIKÁS

2008.01.23

gombaporkolt-salataval-002-ee.jpg

   

Hozzávalók: 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 50 dkg tisztított és felszeletelt gomba, pirospaprika, só, olaj, petrezselyemzöld, egy-két evőkanál lecsó.

  

gombaporkolt-20-007-dd.jpg

  

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, megsózzuk, és puhára pároljuk. A főzés végén apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Rizzsel, nokedlivel vagy spagettivel tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.

 

gombapaprikas-23-012-dd.jpg

p1400240-dd.jpg

p1360420-dd.jpg

p1230202-dd.jpg

p1370328-ee.jpg

 

 

GOMBAPAPRIKÁS

 

A gombapörköltbe a főzés végén egy kanál liszttel csomómentesen kikevert egy dl tejfölt keverünk, és a gombát még öt percig együtt főzzük a tejfölös habarással.

Nokedlivel, tésztával vagy rizzsel tálaljuk. 

 

p1130309-dd.jpg

gombaporkolt-9-005-dd.jpg

p1140173-dd.jpg

p1280599-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

További tippek

(Lucián, 2014.02.14 20:21)

Nagyon étvágygerjesztőek a képek:)
Hasonlóan készítem, de én párolás után még lepirítom és egy kicsit odakapatom a gombát, hogy jobban kiadja a gombaízt.
Tükörtojás feltéttel, kifejezetten laktató.
Nem ritkán összefőzöm a pörit, vagy a paprikást
zöldborsóval. Szeretik egymást a gombával!