Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS BULGUR

2016.06.09

Hozzávalók:

50 dkg bulgur, 50 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 8-10 szál petrezselyemzöld,

1 evőkanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál olaj, só.

   

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a bulgurt, és felöntjük a bulgur térfogatához képest dupla mennyiségű forró vízzel. Az újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, ha kell, utánaízesítjük, és az ételt levesszük a tűzről. 15-20 percig lefedve állni hagyjuk.

Friss salátával tálaljuk.

 

Tipp:
Rizzsel, hajdinával vagy más gabonával is elkészíthetjük.

 

bulgur-001-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.