Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS KRUMPLI

2008.01.23

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, olaj, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, só.

  

p1580696-ddd.jpg

  

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, borssal, köménnyel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a leve el nem párolog. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt krumplit, a lehúzott héjú, felszeletelt paradicsomot és az összevágott paprikát, kis vízet öntünk alá, és a krumplit puhára főzzük. Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel. Friss salátát vagy savanyúságot adunk mellé.

 

Tipp:

Ez az étel nagyon finom úgy is, ha miután megfőtt, füstölt sajttal tűzálló tálba rétegezzük, a  tetejét meglocsoljuk tejföllel, és kb. 30 percig sütjük a sütőben. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.