GOMBÁS RÉTES
Hozzávalók (4 személyre):
3 réteslap (lehet bolti is, de én egyszerű házi réteslapból csinálom), 2-3 evőkanál tejföl.
A töltelékhez: 20 dkg barna rizs, 25 dkg gomba, 1 fej apróra kockázott vöröshagyma, 2-3 szál újhagyma, 1 vastag húsú paprika, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, őrölt bors, só, olaj, fél csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A barna rizst háromszoros mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük.
Egy evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk. Amikor megfőtt, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fölkarikázott újhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a főtt rizst.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára terítünk, nagyon vékonyan megkenjük tejföllel. Befedjük egy másik réteslappal, amire szintén tejfölt kenünk. Erre jön az utolsó réteslap, amire a töltelék kerül. A rétest a konyharuha segítségével föltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük. A tetejét is átkenjük tejföllel. Majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel.
Tipp:
Ez az étel barna rizs helyett bulgurral vagy hajdinával is elkészíthető.