Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS RIZS GRILLEZETT MOZZARELLÁVAL

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg rizsből készült főtt rizs, 50 dkg gomba, 1 kis vöröshagyma, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj, 8 vastagabb szelet mozzarella (nagyon finom füstölt mozzarellával).
 

grillezett-sajt-10-006-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az olajban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és 3-4 perc alatt állandóan kevergetve összefőzzük a mártást.

A kész gombába belekeverjük a főtt rizst.

A sajtszeleteket grillserpenyőben mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

A gombás rizst a sajtszeletekkel tálaljuk.

 

Tipp:

A gombához, ha a leve elpárolgott, keverhetsz egy doboz kukoricakonzervet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.