GOMBÁS RIZS GRILLEZETT MOZZARELLÁVAL
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg rizsből készült főtt rizs, 50 dkg gomba, 1 kis vöröshagyma, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj, 8 vastagabb szelet mozzarella (nagyon finom füstölt mozzarellával).
Elkészítés:
Az olajban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és 3-4 perc alatt állandóan kevergetve összefőzzük a mártást.
A kész gombába belekeverjük a főtt rizst.
A sajtszeleteket grillserpenyőben mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
A gombás rizst a sajtszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
A gombához, ha a leve elpárolgott, keverhetsz egy doboz kukoricakonzervet is.