GOMBÁS TEJSZÍNES MÁRTÁS
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 1 kis vöröshagyma, 2 dl tejszín, só, frissen őrölt (fehér)bors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj.
Elkészítés:
Az olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és a legkisebb lángon besűrítjük a mártást.
A kész mártást rugalmasra főzött tésztával, rizzsel vagy krumplifánkkal, gnocchi-val tálaljuk. A krumplifánk receptjét itt találod meg: KRUMPLIFÁNK.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Remélem, ízleni fog! Én tegnap is ezt főztem. Nagyon szeretem. :)
Tejföl
(Szamóca, 2010.01.21 09:30)
Szia Tünde!
Akkor inkább készítsd el ezt az ételt:
https://szamoca.eoldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/tejfolos-gomba
Tejföl?
(Tünde, 2010.01.21 08:02)
Szia!
Nincs itthon tejszínem , de va tejfölöm, azzal is finom?
Köszi!
Tejfölös gomba
(Szamóca, 2010.01.21 09:49)