Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS TEJSZÍNES MÁRTÁS

2008.01.23

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 kis vöröshagyma, 2 dl tejszín, só, frissen őrölt (fehér)bors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj.
 
     

Elkészítés:

Az olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és a legkisebb lángon besűrítjük a mártást.

A kész mártást rugalmasra főzött tésztával, rizzsel vagy krumplifánkkal, gnocchi-val tálaljuk. A krumplifánk receptjét itt találod meg: KRUMPLIFÁNK.

 

p1730395-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tejfölös gomba

(Szamóca, 2010.01.21 09:49)

Remélem, ízleni fog! Én tegnap is ezt főztem. Nagyon szeretem. :)

Válasz

(Tünde, 2010.01.21 09:45)

Szia!

Ok, köszi:)
Mindjárt csinálom is.

Tejföl

(Szamóca, 2010.01.21 09:30)

Szia Tünde!
Akkor inkább készítsd el ezt az ételt:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/vegetarianus-etelek/tejfolos-gomba

Tejföl?

(Tünde, 2010.01.21 08:02)

Szia!

Nincs itthon tejszínem , de va tejfölöm, azzal is finom?

Köszi!