Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS-TOJÁSOS NOKEDLI

2013.07.08

Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg zabpehelyliszt, 4 tojás, 2-2,5 dl víz, 1 kávéskanál só.
Plusz 1 evőkanál étolaj, 1 kis vöröshagyma, 30 dkg gomba, 5-6 tojás, csipetnyi őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 8-10 szál petrezselyemzöld, só.

p1390063-dd.jpg


 

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük a kis kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletetelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és aprított petrezselyemmel, és megvárjuk, hogy a leve elpárologjon. Félretesszük.

A tésztafőzéshez föltesszük a tűzre az enyhén sós vizet.

A tésztához a liszteket tálba szitáljuk. Beleütjük a tojásokat. Beleszórjuk a sót. Felöntjük fél bögre vízzel, aztán lazán összekeverjük. Ha kell, még egy kis vizet adunk hozzá. Úgy jó, ha nem folyik, de nem is kemény, hanem még jól keverhető. (A tésztát nem szabad túlkeverni, mert kemény lesz.) 

Közben a víz optimális esetben forrni kezd. A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

A tojásokat feltörjük, megsózzuk, majd egy tálban villával lazán felverjük őket.

A gombát visszatesszük a tűzre, és beleforgatjuk a nokedlit. Átforrósítjuk, majd ráütjük a tojásokat.Összekeverjük, és ízlésünknek megfelelő szilárdságúra sütjük.

A kész ételt salátával tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.