Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁVAL RAKOTT KRUMPLI

2012.12.13

Hozzávalók:

1,5 kg hibátlan héjú krumpli, 50 dkg gomba, 2 dl tejszín, 2 babérlevél, 8-10 szál petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, őrölt bors, örölt kömény, só, 1 evőkanál olaj.

 

p1280669-dd.jpg

 

 

Elkészítés:

A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjában megfőzzük.

Amíg fő, a megtisztított gombát az olajon sütni kezdjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk néhány csipet őrölt köménnyel, és addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A krumplit, ha hibátlan a héja, héjastul felnegyedeljük. A felét hőálló tálba rendezzük, rákanalazzuk a gomba felét, erre a többi krumpli, majd a többi gomba jön. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.