GOMBÁVAL RAKOTT KRUMPLI
Hozzávalók:
1,5 kg hibátlan héjú krumpli, 50 dkg gomba, 2 dl tejszín, 2 babérlevél, 8-10 szál petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, őrölt bors, örölt kömény, só, 1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjában megfőzzük.
Amíg fő, a megtisztított gombát az olajon sütni kezdjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk néhány csipet őrölt köménnyel, és addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A krumplit, ha hibátlan a héja, héjastul felnegyedeljük. A felét hőálló tálba rendezzük, rákanalazzuk a gomba felét, erre a többi krumpli, majd a többi gomba jön. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel.