Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁVAL TÖLTÖTT PAPRIKA

2008.01.23

Hozzávalók:

8 kisebb vagy 4 nagyobb tölteni való paprika, 50 dkg gomba, 25-30 dkg főtt rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, 2 liter paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, egy darabka zeller vagy zellerlevél, cukor, őrölt kömény, őrölt bors, olaj, só.

   

p1230438-ddd.jpg

   

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. Beletesszük a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, negyed kávéskanál őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. A kész gombát összekeverjük a főtt rizzsel és a tojásokkal. (A gombát a rizzsel való összekeverés előtt merülőmixerrel össze is apríthatjuk.) A rizses masszával megtöltjük a paprikákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Közben cukorral, sóval, zellerre vagy zellerlevéllel felforraljuk a paradicsomlevet. Két evőkanál olajból és lisztből készült rántással sűrítjük. (De ha sűrű a paradicsomlé, a rántást kihagyhatjuk.)

A megsült paprikát a paradicsommártással és főtt krumplival tálaljuk.

  

p1230428-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

töltöttpaprika

(Csilla, 2011.05.13 17:28)


Sziasztok,

Szamóca a te recepted kipróbáltam, nagyon finom. Látom, hogy van egy diós változat is. Kérdésem: a rántottát nyers rizzsel keverjük, bele a dió és kész? Ennyi a töltelék? Elmarad a hagyma?

köszönöm!

Toltott paprika

(Marta Porteleki, 2010.08.28 10:34)

Bridget receptjet kiprobaltam, mondhatom nagyon finom, erdemes kiprobalni, tenyleg nemlehet erezni, hogy nincs hus benne. Persze az aranyokon valtoztattam! Koszonom szepen a remek otletet!

Toltott paprika

(Marta Porteleki, 2010.05.04 11:25)

Szia Szamoca! Nagyon tetszik a recept, de nagyon erdekesnek talalom az egyik hozzaszolo receptjet is./Bridget/ Azt szeretnem kerdezni, hogy kiprobaltad-ezt a tojasos, dios valtozatot? Koszonom elore is a valaszodat. Szep napot kivanok!

Emesének

(Szamóca, 2009.10.24 09:53)

Nagyon örülök, hogy nektek is ízlett. :)

Gombával töltött paprika

(Emese, 2009.10.22 17:21)

Ma ezt készítettem ebédre, és óriási sikert aratott!
A többi recept is nagyon tetszik, ezentúl innen fogok mazsolázni és a családot gasztronómiailag kényeztetni :-)

Szia Bridget!

(Szamóca, 2008.06.06 14:51)

Köszönöm szépen a receptet! Nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni.
Remélem, máskor is jössz még erre, és annak is nagyon örülnék, ha más bevált receptjeidet is megosztanád velem.

mbridget@freemail.hu

(Bridget, 2008.06.06 12:56)

Csak egy töltelékváltozatot megosztanék veled. Rakott káposztához is szoktuk használni. Volt már olyan ismerősöm, aki nem vette észre, hogy nem hús. (de nem ez a lényeg, hanem a finomsága :) )

1 kg (barna) rizshez 15-20 dkg diót, 10 db tojást lehet számolni. A tojást rántottának meg kell sütni, apróra nyomkodni villával, összekeverni a rizzsel, a dióval, 1 nyers tojással, ha széteső, vegamix-szel és sóval.

Egyébként gratulálok az oldalhoz.

Bridge