Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBUCA

2014.07.09

Vasi, zalai parasztétel, amit a régiségben tojás nélkül: lisztből, vízből, később tojással készítettek. Eredetileg szalonnazsírra szedték. Túró és tejföl helyett vagy mellett szalonnapörccel, pirított hagymával is tálalták, tálalják.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 1 tojás, 2 kávéskanál só, 2 evőkanál olaj, 25 dkg túró, 2-3 dl tejföl.

Elkészítés:

A lisztből, sóból és tojásból víz hozzáadásával formázható keménységű tésztát gyúrunk. A tésztából egres nagyságú darabkákat tépünk, amiket enyhén sós, forrásban levő vízben kifőzünk. A leszűrt gombucát forró olajra szedjük, összekeverjük, túróval, tejföllel tálaljuk.

Tipp:

Ezt az ételt adhatjuk mártásos fogások mellé köretnek is.

 

p1580095-ff.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.