Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HAGYMAFASÍRT

2008.01.21

Hozzávalók:
50 dkg apró kockákra vágott vöröshagyma, 2 kiskanál őrölt pirospaprika, 1 kiskanál só, negyed mokkáskanál őrölt kömény, csipetnyi őrölt bors, öt-hat kis kockákra vágott zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kis kockákra vágott kenyér, 1 tojás, esetleg szezámmag és/vagy zsemlemorzsa.

A kisütéshez olaj.

 

p1150340-dd.jpg

  

Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre sütjük egy-két evőkanálnyi olajon. (Nem szabad megbarnulnia.) Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, aztán lehúzzuk a tűzről és felöntjük egy deci vízzel, sózzuk, borsozzuk és kb. tíz percet főzzük. 
A zsemle- vagy kenyérkockákat egy tálba szórjuk. Ráöntjük a hagymát, hozzáadunk egy nyers tojást, az őrölt köményt, esetleg utánasózzuk, és jól összekeverjük, összegyúrjuk.

Egybegyúrható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá. Ha túl puha, szórjunk bele kis zsemlemorzsát.
A masszából pogácsákat formázunk, amiket megforgathatunk zsemlemorzsában vagy szezámmagos zsemlemorzsában, és bő forró olajban megsütjük őket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.