Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HAJDINÁS LECSÓ

2008.01.13

Hozzávalók:

2 evőkanál étolaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kg zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, 15 dkg gomba (legjobb az erdei, de a csiperke is megfelelő), 1 kis padlizsán, 1 kis cukkini vagy egészen apró tök, só, őrölt bors, 10 dkg hántolt hajdina.

  

p1590982-ddd.jpg

   

Elkészítés:

A felhevített oljaba tesszük a karikákra vágott vöröshagymát, a földarabolt parikát, gombát és padlizsánt. Beleöntjük a megmosott hajdinát, megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és kevergetve megpároljuk. Ha a zöldség nem enged elég levet, némi vizet öntünk alá. Nem szabad teljesen száraznak lennie, mert akkor a hajdina nem puhul meg.

Mikor a zöldségek már majdnem puhák, belekarikázzuk a lehúzott héjú paradicsomot és  a tököt vagy cukkinit. Készre főzzük. (Úgy jó, ha se a hajdina, se a zöldség nem fő szét, harapható marad.)


Tipp:

A hozzáadott zöldségek aránya és fajtája is változtatható ízlés szerint. Aki szereti a csípőset, erőspaprikát is tegyen bele.

  

p1590992-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.