Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KARFIOLFASÍRT

2008.01.18

Hozzávalók:

50 dkg karfiol, 25 dkg szikkadt kenyér, 15-20 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10-15 szál petrezselyemzöld, fél kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

 

p1550379-dd.jpg

 

Elkészítés:

A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függő mennyiségű sót.

A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a felmelegített olajon.

 

Tipp:

Ezt a fasírtmasszát tölthetjük zöldségekbe is.  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

karfiol fasirt

(Iveta, 2016.01.17 15:14)

...nekem a sajt sülés közben szétolvadt.....baromi kellemetlen...

Szia!

(Szamóca, 2008.07.24 14:09)

Az benne a jó, hogy általában még azok is megeszik, akik nem szeretik túlzottan a karfiolt. :)

válasz karfiolfasírthoz

(Arany, 2008.07.24 13:38)

Ehhez hasonlót már készítettem, nagyon finom és egészséges.