Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KARFIOLPÖRKÖLT

2014.06.22

Hozzávalók:

1 nagy fej apróra kockázott vöröshagyma, 50 dkg karfiol, 1 kis gerezd fokhagyma,  8-10 szál petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1/4 őrölt kömény, őrölt bors, só, olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy a paprika és paradicsom helyett egy-két evőkanál lecsó).
  

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, köménnyel, borssal, pirospaprikával, elkeverjük, majd rögtön felöntjük fél bögre vízzel. Megsózzuk, beletesszük a csokorba kötött petrezselymet, a kicsumázott, egész zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot. Kis lángon, lefedve negyedórát főzzük. Az esetlegesen elpárolgó vizet közben pótoljuk.

Ezután kivesszük a szaftból a petrezselymet és a paprikát. Beletesszük a zúzott fokhagymát és karfiolt. Annyi szafnak kell lennie rajta, amennyi szűken ellepi, ha kell, vízzel pótoljuk. Kis lángon a karfiol puhulásáig főzzük. (Ne főzzük túl!) Krumplifánkkal, rizzsel, nokedlivel vagy főtt tésztával tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.

 

Tipp:

A főzés utolsó öt percében 3-4 evőkanál tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással sűríthetjük az ételt. Így karfiolpaprikást kapunk.

  

p1570254-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.