Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KELBIMBÓ FŐZELÉK

2012.01.25

Hozzávalók:

1 kg kelbimbó, 2 sárgarépa (kihagyható), 1/2 kg krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 babérlevél, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, só.


p1110440-dd.jpg

  

Elkészítés:

A megtisztított kelbimbót, a vékonyan felkarikázott sárgarépát és a kockákra vágott krumplit a köménnyel, babérlevéllel és 1 kávéskanál sóval annyi vízben, amennyi éppen ellepi, főzni kezdjük. A főzési idő viszonylag rövid, kb. negyed óra. Vigyázzunk, hogy a kelbimbót semmiképp se főzzük szét!
Mikor a zöldségek már kellően puhák, az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, és berántjuk vele a főzeléket. 3-4 perc összeforralás után ha kell, még megsózzuk, és tálalhatjuk is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.