Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KELKÁPOSZTA LEVES

2008.01.18

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta, 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, negyed közepes zellergumó, 1 nagy vöröshagyma, 1 zöldpaprika, só, őrölt kömény, őrölt bors, 2-3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál étolaj.

  

Kép

  

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, földaraboljuk. A kelkáposztát kockákra vagy csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, egyben hagyjuk. A paprikát kicsumázzuk, szintén egyben hagyjuk.

A répát, petrezselyemgyökeret, zellert az étolajon kicsit megpároljuk. Rászórjuk a kelkáposztát. Sózzuk, kicsit borsozzuk, fűszerezzük köménnyel, babérlevéllel. Felöntjük annyi vízzel, amennyi 2-3 ujjnyira ellepi. Beletesszük az egész hagymát és paprikát. Ezután lefedve addig főzzük, ameddig a zöldségek megpuhulnak.

Ezután kivesszük a hagymát és paprikát. A levest, ha kell, utánízesítjük.

Tálalásnál adhatunk hozzá tejfölt.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.