Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRÉMES TEJSZÍNES RIZS

2008.01.18

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg rizsből készült főtt rizs, 50 dkg zöldség apróra vágva (gomba, színes paprika, cukkini, kukorica, zöldborsó, padlizsán...),1 kis vöröshagyma, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld, egy evőkanál étolaj.
 

kremes-rizs-009-ddd.jpg

 

Elkészítés:

Az olajban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a zöldségek a kívánt mértékben megpuhulnak. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet még 3-4 percig rotyogtatjuk, majd a kész mártásba belekeverjük a főtt rizst, és 2-3 percig kevergetve összefőzzük.

Önmagában - esetleg sajttal megszórva - is nagyon finom, de adhatjuk más ételek mellé köretnek is.

  

lasklagomba-kremes-rizs-001-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.