KRUMPLI-SAJT KROKETT
Hozzávalók: fél kiló paszírozott, főtt krumpli (krumplipüré), 10 dkg reszelt Trappista sajt, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 10 dkg finomliszt, 1 tojás, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só.
A panírozáshoz: zsemlemorzsa. A kisütéshez: olaj.
Elkészítés:
A hozzávalókat jól egybedolgozzuk, és az így kapott masszából diónyi golyókat formálunk. A golyókat zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban megsütjük. Tálalhatjuk önálló ételként (például forrón, reszelt sajttal megszórva) vagy köretként.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Bogi!
Nagyon örülök, hogy ízlett.
Mi is szeretjük, és nem csak böjt idején esszük.
köszi!
(Bogi, 2010.02.28 07:13)Óóó nagyon finom lett! Eddig is rajongtam ezért az oldalért, de most, hogy hirtelen felindulásból nekivágtam a nagyböjtnek, kész áldás! Jelentem, ismét okoztál néhány kellemes percet a gyomromnak. És már olajban sütni sem félek. :)
Nagyböjt
(Szamóca, 2010.02.28 07:52)