Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLI-SAJT KROKETT

2008.01.18

Hozzávalók: fél kiló paszírozott, főtt krumpli (krumplipüré), 10 dkg reszelt Trappista sajt, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 10 dkg finomliszt, 1 tojás, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só.
A panírozáshoz:
zsemlemorzsa.  A kisütéshez: olaj.

  

Kép

  

Elkészítés:
A hozzávalókat jól egybedolgozzuk, és az így kapott masszából diónyi golyókat formálunk. A golyókat zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban megsütjük. Tálalhatjuk önálló ételként (például forrón, reszelt sajttal megszórva) vagy köretként.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagyböjt

(Szamóca, 2010.02.28 07:52)

Szia Bogi!
Nagyon örülök, hogy ízlett.
Mi is szeretjük, és nem csak böjt idején esszük.

köszi!

(Bogi, 2010.02.28 07:13)

Óóó nagyon finom lett! Eddig is rajongtam ezért az oldalért, de most, hogy hirtelen felindulásból nekivágtam a nagyböjtnek, kész áldás! Jelentem, ismét okoztál néhány kellemes percet a gyomromnak. És már olajban sütni sem félek. :)