Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLILÁNGOS

2014.05.12

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 30 dkg krumpli, 2 tojás, 2,5 dkg (fél kocka) élesztő, 1,5 dl langyos tej, 5 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1-2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, és kihűtjük, majd megtisztítjuk.

A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

A lisztbe belereszeljük a krumplit, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az élesztős tejet és a reszelt fokhagymát. Robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 30-40 percig kelesztjük.

Ezután 12 egyforma nagyságú gombócra osztjuk. Megolajozott kézzel tenyérnyi korongokká lapítjuk. Tapadásmentes serpenyőben a felhevített olajon a lángosok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Ezt az ételt fogyaszthatjuk forrón és hidegen is. Tálalhatjuk köretként mártásos fogások mellé vagy önállóan tejföllel, sajttal.

 

p1550350-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.