KRUMPLILASKA
Hozzávalók:
1 kg krumpli, kb. 35 dkg liszt, só.
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben pouhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük. Langyosra hűtjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet és egy kávéakanál sót.
A tésztát 20 egyforma nagyságú részre osztjuk. Alaposan meglisztezett deszkán minden tésztadarabkából kb. 2 mm vastag körlapot nyújtunk. Felhevített, száraz serpenyőben a tésztalapok mindkét oldalát hólyagosra sütjük.
A megsült laskát ízlés szerint tölthetjük, ehetjük mártogatósok mellé, megkenhetjük fokhagymás tejföllel, megszórhatjuk reszelt sajttal vagy kínálhatjuk szaftos ételekhez.
Tipp:
Száraz serpenyő helyett olajjal kikent palacsintasütőben is megsüthetjük.