Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLILASKA

2014.02.12

Hozzávalók:

1 kg krumpli, kb. 35 dkg liszt, só.
 

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben pouhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük. Langyosra hűtjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet és egy kávéakanál sót.
A tésztát 20 egyforma nagyságú részre osztjuk. Alaposan meglisztezett deszkán minden tésztadarabkából kb. 2 mm vastag körlapot nyújtunk. Felhevített, száraz serpenyőben a tésztalapok mindkét oldalát hólyagosra sütjük. 
A megsült laskát ízlés szerint tölthetjük, ehetjük mártogatósok mellé, megkenhetjük fokhagymás tejföllel, megszórhatjuk reszelt sajttal vagy kínálhatjuk szaftos ételekhez.

Tipp:

Száraz serpenyő helyett olajjal kikent palacsintasütőben is megsüthetjük.

 

p1490752-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.