Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLIPRÓSZA

2012.08.31

Hozzávalók (egy kb. 30 x 40 cm-es tepsihez):

1 kg krumpli, 1,5-2 dl aludttej vagy kefír vagy tejföl, 15 dkg liszt, 1-2 gerezd fokhagyma, só, étolaj.

 

p1580587-ddd.jpg

      

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük az aludt tejet / kefírt / tejfölt, a lisztet, kb. 3 kis kávéskanál sót és a zúzott fokhagymát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elterítjük benne a krumplis masszát, és a tetejét megcsöpögtetjük 2 evőkanál olajjal. 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp:

A tésztába keverhetünk reszelt sajtot, apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerinti fűszernövényt is.

Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel, megszórhatjuk reszelt sajttal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.