KRUMPLIPRÓSZA - KRUMPLIMÁLÉ
Hozzávalók (egy kb. 30 x 40 cm-es tepsihez):
1 kg krumpli, 1,5-2 dl aludttej vagy kefir vagy tejföl, 15 dkg liszt, só, étolaj.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük az aludt tejet / kefirt / tejfölt, a lisztet és kb. 3 kis kávéskanál sót.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elterítjük benne a krumplis masszát, és a tetejét megcsöpögtetjük 2 evőkanál olajjal. 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tésztába keverhetünk reszelt sajtot, apróra vágott vöröshagymát, finomra reszelt fokhagymát és ízlés szerinti fűszernövényeket is.
Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel, megszórhatjuk reszelt sajttal.