KRUMPLIS EGYTÁL
Hozzávalók:
50 dkg krumpli, 50 dkg édesburgonya (batáta), 25-30 dkg gomba, 5 dl zöldségalaplé (lehet kockából is), 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 szál petrezselyemzöld, fél kávéskanál aprított rozmaring, só.
Elkészítés:
A megtisztított, kockákra vágott krumpliféléket a zöldségalaplével felöntve, a feldarabolt gombával, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott fűszernövényekkel együtt főzni kezdjük. A főzés első negyed órájában lefedjük, majd eltávolítjuk a fedőt, és hagyjuk, hogy a folyadék nagy része elpárologjon. Ekkor, ha kell, az ételt megsózzuk, és addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel (vagy növényi tejföllel).
Tipp:
Ha újkrumplit használunk, a héját nem távolítjuk el, csak alaposan megsúroljuk.