Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLIS PIROG GOMBÁVAL

2008.01.18

Hozzávalók:
A tésztához:
Fél kiló pürésített (krumplinyomón áttört) főtt krumpli, 1 tojás, 15 dkg liszt, 5 dkg búzadara, 10 dkg reszelt sajt, 2 kávéskanál só, csipetnyi reszelt szerecsendió.
A töltelékhez:
30 dkg gomba apróra vágva, 1 kis fej vöröshagyma kis kockákra vágva, só, pirospaprika, egy kávéskanálnyi aprított petrezselyemzöld, egy evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt.

A kisütéshez: étolaj.

 

Kép

   

Elkészítés:
A töltelékhez a hagymát megdinszteljük az olajon, beleszórjuk a gombát, sózzuk, és elfőzzük a levét. Rászórjuk a pirospaprikát, a petrezselyemzöldet és a lisztet. Jól átkeverjük, aztán egy pici vizet öntünk rá, hogy kanalazható, de ne sziklaszilárd masszát kapjunk.
A tölteléket félrerakjuk.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Az így kapott masszát fél centi vastagra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval körlapokat szaggatunk belőle. Minden második korong közepébe egy kanál gombatölteléket halmozunk, aztán betakarjuk egy másik tésztakoronggal. A széleiket jól összenyomkodjuk.
A megtöltött pirogokat forró olajban megsütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pirog

(Szamóca, 2009.09.16 09:43)

Szia Zitus!
Én is nagyon szeretem ezt az ételt. Örülök, hogy nektek is ízlett!

pirog

(Zitus, 2009.09.16 06:27)

Szia! Nagy rajongója vagyok a receptjeidnek, isteniek.
Ehhez hasonló ételt még soha nem ettünk. Nagy hiba volt!
Egy nagyobb baráti társaságnak készítettem el. Hát, mit mondjak: az áhítatos csend magáért beszélt amíg ették. Egy morzsát sem hagytak belőle.
Köszi a receptet! Nagyon jó! Ajánlom mindenkinek.