Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLIS TÉSZTA

2008.01.18

Hozzávalók:

Fél kiló fodros nagykocka tészta (vagy más tészta), fél kiló megtisztított és apró kockákra vágott krumpli, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, negyed mokkáskanál őrölt kömény, 2-3 mokkáskanál só, 2 evőkanál étolaj.

 

krumplis-teszta-19-024-d.jpg

     

Elkészítés:

A tésztát bő sós vízben kifőzzük.

A hagymákat apró kockákra vágjuk. Az olajon üvegesre sütjük a hagymakockákat. (Nem szabad megégetni! Ne barnuljon meg.) A hagymát megszórjuk az őrölt köménnyel és a pirospaprikával, rögtön levesszük a tűzről, és felöntjük egy pohár vízzel. Beleszórjuk a krumplikockákat, megsózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, lefedjük, és az elpárolgó vizet folyamatosan pótolva a krumplit puhára főzzük.

Amikor a krumpli megfőtt, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

Ezután a krumplit összetörjük. Van, aki nagyon apróra törve, van aki nagyobb darabokban szereti.

Az összetört krumplit a tésztához keverjük.

Az elkészült ételt savanyúsággal, salátával tálaljuk.

    

Kép

     

Tipp:

Ha van maradék paprikás krumpli otthon, abból is kitűnő krumplis tésztát készíthetsz.

Legegyszerűbb, ha a kész paprikás krumplit fölmelegíted, összetöröd, és a tésztához kevered.

Finomabb lesz a krumplis tésztád, ha egy fej hagymát összevágsz apró kockákra, 1-2 evőkanál olajon üvegesre párolod, beleszórsz egy kiskanál őrölt pirospaprikát, leveszed a tűzről, és ebbe kevered az összetört paprikás krumplit. Visszateszed a tűzre, összemelegíted, ha kell, utánasózod, és így kevered a tésztához.

 

krumplis-teszta-19-024-dd.jpg 

p1180863-dd.jpg


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.