KUKORICAFASÍRT
Hozzávalók:
1 doboz konzerv csemegekukorica, 3 tojás, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima finomliszt), 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi reszelt szerecsendió, csipetnyi őrölt bors. A sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és negyed órát állni hagyjuk.
Félujjnyi olajat hevítünk. Két evőkanálnyi halmokat kanalazunk bele a masszából, és korong formára igazítjuk őket. Széles lapátkanállal egyszer megfordítva mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Vigyázat, a kukorica sülés közben esetleg pattoghat!
Tipp:
Tálalásnál kínálhatunk hozzá fokhagymás tejfölt. De adhatjuk főzelékfeltétnek vagy valamilyen körettel főfogásnak is.