Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KUKORICAFASÍRT

2013.07.04

Hozzávalók:

1 doboz konzerv csemegekukorica, 3 tojás, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima finomliszt), 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi reszelt szerecsendió, csipetnyi őrölt bors. A sütéshez: olaj.

 

p1380766-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, és negyed órát állni hagyjuk.

Félujjnyi olajat hevítünk. Két evőkanálnyi halmokat kanalazunk bele a masszából, és korong formára igazítjuk őket. Széles lapátkanállal egyszer megfordítva mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Vigyázat, a kukorica sülés közben esetleg pattoghat!

 

Tipp:

Tálalásnál kínálhatunk hozzá fokhagymás tejfölt. De adhatjuk főzelékfeltétnek vagy valamilyen körettel főfogásnak is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.