Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KUKORICÁS GOMBA

2008.01.18

Hozzávalók:

30 dkg gomba, 1 doboz konzerv csemege kukorica, 1 kis mogyoróhagyma vagy lilahagyma, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejszín + 1 dl víz, só, frissen őrölt fehérbors, 10-15 szál petrezselyemzöld apróra vágva, fél evőkanál étolaj.

 

Kép

   

Elkészítés:
Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a petrezselyemzöld felét, megsózzuk, megborsozzuk, addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel és a vízzel, beleszórjuk a maradék petrezselyemzöldet és 3-4 perc alatt állandóan kevergetve összefőzzük a mártást.

A kész mártást forrón összeforgatjuk a rugalmasra főzött tésztával. De tálalhatjuk rizzsel vagy gnocchi-val is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.