Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LASKAGOMBA SÖRTÉSZTÁBAN

2008.01.17

Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 20 dkg liszt (vagy 15 dkg liszt + 5 dkg étkezési keményítő), 3 tojás, 2-3 dl sör, só. A sütéshez: olaj.

  

Kép

 

A lisztből (+ keményítőből), tojássárgájából, és sörből kis sóval simára kikevert tésztát csinálunk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A habot beleforgatjuk a lisztes keverékbe. 
Ebbe a tésztába mártogatjuk a jól megmosott, megszárított laskagombákat. (Fontos, hogy a gombák teljesen szárazak legyenek, mert ha nedvesek, nem tapad rájuk a tészta.)
A tésztába mártott gombákat bő, forró olajban megsütjük. Sülés után szalvétára szedjük őket, hogy a felesleges olajat leitassuk. Zöldborsós-kukoricás rizzsel, sültkrumplival vagy krumplipürével tálaljuk. Majonézmártást adhatunk hozzá.

Tipp: ugyanebben a tésztában bármilyen zöldséget süthetünk. 

 




 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A laska gombáról

(Margó, 2010.07.11 12:01)

Jó kis pincénkben zsákos gombát hoztunk(csak 2 zsákot)laska-gomba spórákkal. Bőséges termés lett belőle,csakhogy nekünk túl rágósnak bizonyult. Volt, hogy jóval korábban leszedtem, mint ahogy kifejlődött volna, gondolván elvénültek...de nem. Volt hogy előfőztem ecetes vizben, ez sem jött be, mindig rágósnak éreztük. Mi volt a hiba?
Ha tudsz, válaszolj......

Re: A laska gombáról

(Laskagombász, 2011.12.19 18:20)

Kicsit későn találtam az oldalra, de hátha lesz, akit még érdekel ...
Szedés:
A gombát akkor kell leszedni, ha a kalap széle kezd elvékonyodni, esetleg kicsit barnulni. Ez nem a nagyságtól függ, néha egészen nagyra is nőnek a kalapok, máskor nem. Semmiképp nem ajánlom, hogy túl sokáig maradjon a zsákon, mert elöregszik, rostjai megerősödnek. Inkább szedjük le éretlenül, mint túl érve, így sokkal ízletesebb! A csokrokat egyszerűen csavarjuk le a zsákokról, nem baj, ha egy kis szalmás rész is kiszakad.
Minden további ittt: www.laska-gomba.hu

komi@freemail.hu

(K.M., 2008.04.17 13:01)

de jó lenne ebből most egy nagy tányérral