Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LECSÓ HAJDINÁVAL

2008.01.17

Hozzávalók (4 személyre): 

6 db paprika, 4 db paradicsom, 1 nagy fej vékony karikákra vagy kis kockákra vágott vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, só, 25 dkg hántolt hajdinából készült főtt hajdina, valamint ízlés szerint más zöldségek: gomba, cukkini, padlizsán, zsenge tök (a gombát a paprikával együtt, a padlizsánt, cukkinit, tököt a paradicsommal együtt adjuk az ételhez).

   

Kép

  

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük a hagymát, beleszórjuk a csíkokra vágott paprikát . Mikor kicsit pirulni kezd, hozzákeverjük a darabokra vágott (héjuktól megszabadított) paradicsomokat, kicsit megsózzuk, és összefőzzük, amíg a paradicsom levet ereszt (ha a paradicsom nem túl lédús, önts a lecsóba fél pohár vízzel elkevert két evőkanál paradicsompürét).

A lecsót a főtt hajdinára halmozva tálaljuk.

Aki szereti a csípőset, természetesen csípős paprikát is tehet bele.

 

 

A HAJDINA FŐZÉSE


A hajdinát megmossuk, lecsöpögtetjük, aztán egy mikrózható, lefedhető tálba szórjuk. Ráöntünk a hajdinához képest dupla mennyiségű forró vizet, megsózzuk,(én egy kiskanálnyi vega zöldségmixet - "bio vegetát" is szoktam szórni bele, és beleteszek egy megtisztított egész vöröshagymát ízesítőként, de ezek elhagyhatók), lefedve mikrohullámú sütőbe tesszük, aztán legmagasabb fokozaton kb. 20 percig főzzük.

A főzés végén belekeverhetünk egy csapott evőkanál vajat.

A kész hajdinát dúsíthatjuk megpárolt gombaszeletekkel, apróra vágott zöldfűszerekkel, pici olajon megfuttatott hagymakockákkal vagy -karikákkal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.