LENCSEFASÍRT
Hozzávalók:
40 dkg puhára főtt lencse (jó hozzá egy doboz lencsekonzerv is), 1 tojás, 20 dkg szikkadt kenyér apró kockákra vágva, és egy kis vízzel megáztatva, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál (teljes kiőrlésű) liszt, 1 kiskanál só, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt kömény, étolaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A lencsét egy tálba öntjük, villával egy kicsit összetörjük. Hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, a vízből kinyomkodott kenyeret, a tojást, a lisztet, és kézzel megpróbáljuk összegyúrni. Ha a massza nem áll össze vagy túl kemény, kis vizet öntsünk hozzá (ez lehet a lencse főzővize is), amíg a kívánt, jól gyúrható állagot el nem érjük.
A masszából kerek pogácsákat formázunk, és egy serpenyőben kis olajban barnára sütjük őket.
Tipp:
A masszába keverhetünk néhány evőkanál szezámmagot is.
Ugyanebből a masszából süthetünk sütőben is fasírtokat.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nagyon szuper lehet,még soha nem hallottam,ki fogom próbálni hisz imádom a lencsét,nem csak év végén. :)
fasirt
(Noemi, 2011.01.01 09:49)
szia,
ismét nem csalódtam, nagyon finom lett a lencsefasírt! bár én egy kicsit módosítottam (villa helyett turmixoltam, tojást nem tettem bele, viszont sok zöldfűszert...) de a lényegen nem változtat, nagyszerű az ötlet! azt hiszem ez is bekerül a kedvenc fasírtok sorába - brokkolis fasírt és halfasírt mellé!
boldog új évet mindenkinek! és persze lencse révén sok pénzt is minden jó mellé! :-)
N.
Katalinnak
(Szamóca, 2009.11.06 09:36)
Köszönöm szépen!
Igyekszem nem túlbonyolítani az oldalt, nem teletűzdelni felugráló, izgő-mozgó képecskékkel és felesleges, zavaró funkciókkal.
Nagyon örülök neki, hogy kedved kerekedett a főzéshez a fotók láttán. Annak pedig külön is, hogy esetleg másokkal is megkóstoltatod külföldön a magyar ízeket.
Rezeptek
(Katalin, 2009.11.06 08:19)
Szia!
Nagyon szép,áttekinthető és összeszedett az oldalad!Jómagam szintén nem eszem húst, de nem szívesen főzök.. A képek viszont annyira étvágygerjesztőek, hogy már többször fakanálhoz ragadtam. Külföldön élek, külön dícséret, hogy a magyaros (számára néha elfelejtett és nálad aha-effektussal újra felfedezett) étkeket is ennyire felkarolod. Így tovább, az ilyen "nemszívesenfőzök, de ha mégis akkor mit is" lustaságoknak pont ilyen konyhatündérekre van szükségük.
Üdvözlettel:
Katalin
Lencsefasírt
(Szamóca, 2009.11.04 09:34)
Szia Emese!
Nagyon örülök, hogy ízlett a fasírt!
A dicséretet hálásan köszönöm. A konyha-guruhoz azonban nagyon-nagyon odaillik az a mosolygós száj, mert az persze vicc. :)
A háziasszonyok többsége nagyon jó receptoldalt tudna összehozni az általa nap mint nap készített ételek receptjeiből.
Tudod, én azt tapasztalom, hogy sokkal jobbak az ilyen receptoldalak (kipróbált, valódi receptekkel), mint a csillogó-villogó méregdrága szakácskönyvek.
lencsefasírt
(Emese, 2009.11.04 08:31)
Kedves Szamóca!
Elkészítettem a lencsefasírtodat is, és nagyon-nagyon finom lett! Ez már a sokadik recept, amit innen nézek, fantasztikus ez az oldal! Te egy igazi konyha-guru vagy :-)
Üdv.
Emese
lencsefasírt
(Margó, 2014.12.28 19:30)