MASCARPONÉS TÉSZTA
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tészta, 50 dkg gomba, 4 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál mascarpone (vagy más natúr krémsajt), só, őrölt bors, 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál étolaj, 10-15 koktélparadicsom.
Elkészítés:
A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk.
A tésztát sós vízben föltesszük főni.
Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben a fölszeletelt gombát az étolajon sóval, borssal, megpároljuk. Amikor a gomba leve elfőtt, belereszeljük vagy fokhagymanyomón belenyomjuk a fokhagymát, fél percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a petrezselymet. Ha kell, utánízesítjük sóval, borssal, és addig kevergetjük, amíg a sajt teljesen fölolvad. Végül a mártásba keverjük a félbe vágott koktélparadicsomokat, de ezután már nem főzzük tovább.
Ennyi idő alatt a tészta is elkészül. A leszűrt tésztát a gombás mártásba forgatjuk. Forrón tálaljuk.