Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEDITERRÁN PADLIZSÁNOS TÉSZTA

2012.08.13

Hozzávalók:
40 dkg (durum)tészta, 1 közepes padlizsán, 25 dkg gomba, 50 dkg érett paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott paradicsom), 1 kisebb vöröshagyma, 10-15 levél friss bazsalikom, 1 púpozott teáskanálnyi friss oregánólevél, 1 púpozott teáskanálnyi friss kakukkfűlevél, só, őrölt bors, 3 evőkanál olívaolaj.

  

p1230244-ff.jpg

 
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kettőt-hármat keverünk rajta, aztán beletesszük a csíkokra vagy kockákra vágott padlizsán, a szeletelt gombát, és 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Ezután beleöntjük a lehúzott héjú, földarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a paradicsom sűrűsödni nem kezd.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát.
Mikor a paradicsom már szétfőtt, beleszórjuk az apróra vágott fűszerleveleket, és még kb. öt percig lassú tűzön rotyogtatjuk.
A tésztát a  padlizsános-gombás mártással összeforgatva tálaljuk.

Tipp: a friss fűszernövényeket helyettesíthetjük szárítottal is, de azt hamarabb adjuk az ételhez. Szárított fűszerből 1-1 kávéskanálnyit használjunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.