Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES

2008.01.15

Hegan, köszönöm az ötletet! 

Hozzávalók:

Egy maréknyi medvehagymalevél*, fél kiló krumpli, 1 szál póréhagyma, 1 liter zöldségleves (pl. kockából), 1 dl tejszín, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt fehérbors.

Levesbetétnek pirított zsemlekocka, reszelt sajt...

* Ha szeretnél többet tudni a medvehagymáról, kattints ide: MEDVEHAGYMA.

 

Kép

 

Elkészítés:

A póréhagymát karikákra vágjuk, és az olajon állandóan kevergetve megpároljuk. (Ne barnítsuk meg!) Beletesszük az apró kockákra vágott krumplit. Felöntjük a zöldséglevessel. A zöldségeket puhára pároljuk.

A medvehagymaleveleket fél centi vastag csíkokra vágjuk, és beledobjuk a levesbe. Kb. öt percig főzzük. Ezután az egész levest összeturmixoljuk. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük. Tejszínnel krémesítve, pirított zsemlekockákkal, buggyantott tojással vagy sajttal gazdagítva tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fagyasztott hagyma

(Szamóca, 2009.06.16 20:33)

Szerintem fagyasztottból is jó. Én fagyosan tenném bele. Úgy talán a színe sem lesz rossz.

Köszönöm szépen a dicséretet! Nagyon kedves vagy. :)

Gabi

(pgabi13@tvn.hu, 2009.06.16 18:50)

Szia!
Szerinted milyen lehet ez a leves már lefagyasztott medvehagymával is? Gondolom nem lesz olyan szép színe...
Amúgy nagyon tetszik minden amit csinálsz, fantasztikus dolgokat találtam itt Nálad!!
Köszi:o))))