Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEDVEHAGYMÁS KRUMPLIFŐZELÉK

2012.02.03

Hozzávalók:

1 kg krumpli vagy édeskrumpli, 1 csomó medvehagyma, 2-3 babérlevél, 1,5 dl tejföl, negyed kávéskanál őrölt kömény, csipetnyi őrölt bors, só.


p1110895-dd.jpg

 

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk és kockákra vágjuk, majd a babérlevéllel, köménnyel, borssal és sóval annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. Közben a medvehagymát fél cm vastag csíkokra vágjuk. Amikor a krumpli megpuhult, kiveszünk belőle fél merőkanálnyit, pürésítjük, és simára keverjük a tejföllel, majd visszatesszük az ételbe. Beleszórjuk a medvehagymacsíkokat, és 5 perc alatt összeforraljuk a főzeléket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.