Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEDVEHAGYMÁS KRUMPLIPÜRÉ

2008.01.15

Hozzávalók:

1kg meghámozott burgonya, 2 dl tejszín vagy tej, 10 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió (ha nincs, jó helyette egy egészen pici bors is, de ki is hagyható), 25-30 db zsenge medvehagymalevél (a medvehagymáról itt olvashatsz: MEDVEHAGYMA).

  

Kép

 
Elkészítés:

A burgonyát sós vízben puhára főzzük.

Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (én ollóval szoktam összevagdosni, úgy a legegyszerűbb).

A krumplit leszűrjük és krumplinyomón azonnal áttörjük.

A tejszínt vagy tejet felforraljuk és belekeverjük a krumpliba. Beledolgozzuk a vajat és az apróra vágott medvehagymaleveleket. Végül sóval, szerecsendióval ízesítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.