MEDVEHAGYMÁS KUCSMAGOMBA
Hozzávalók:
30-40 dkg kucsmagomba, kb. 30 medvehagyma levél, 1 mogyoróhagyma vagy kis lilahagyma, 1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt bors.
Elkészítés:
A kucsmagombát nagyon alaposan megmossuk. (Tényleg jól meg kell mosni, ha nem akarod, hogy ropogjon a fogad alatt, mert a gomba redőiben jó sok apró homokszem meglapulhat. Viszont áztatni nem szabad.)
A vajon üvegesre sütjük az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a földarabolt kucsmagombát (nem kell nagyon apróra vágni, mert összeesik), megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, amíg a leve nagyjából elpárolog.
Közben csíkokra vágjuk a medvehagymát.
A gombát felöntjük tejszínnel, és tovább főzzük, amíg a tejszín kicsit besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a medvehagymát. Ha kell utánízesítjük sóval borssal, megkeverjük, és készen is van.
Jó étvágyat!