Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEDVEHAGYMÁS TÉSZTA

2012.03.31

Hozzávalók:

30-40 dkg tészta, 1 közepes padlizsán, 15-20 medvehagymalevél, 2-3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, olívaolaj.

 

p1140582-ff.jpg


Elkészítés:

A padlizsánt feldaraboljuk. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben feltesszük főni. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kanál olívaolajat. Beleszórjuk a padlizsánt, beletesszük a zúzott fokhagymát, és inkább rázva, mint kevergetve nagy lángon átpirítjuk. Amikor a padlizsán itt-ott barnulni kezd, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát és a kimagozva gerezdekre vágott paradicsomot. Levesszük a tűzről és összeforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztával.


Tipp:

Tálalásnál megszórhatjuk az ételt reszelt sajttal.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.