MEDVEHAGYMÁS TÓCSNI
Hozzávalók (személyenként):
2 közepes krumpli, 1 evőkanál olaj, 2 bő evőkanál tejföl, 2 csapott evőkanál liszt, só, 4-5 medvehagymalevél összevágva (mi úgy szeretjük, ha nincs túl apróra vágva, de lehet apróra vágni is).
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk és kislyukú reszelőn megreszeljük. A reszelt krumpliba belekeverjük a többi hozzávalót. A krumplis keverékből két evőkanálnyi halmokat rakunk egy olajjal kikent, előmelegített serpenyőbe, amiket a kanál hátuljával korong formára nyomkodunk. Nagyon lassan megsütjük a krumplikorongok egyik oldalát, aztán átfordítjuk őket, és megpirítjuk a másik oldalukat is.
Tipp: A tócsnit tálalhatod medvehagymás tejföllel. Nagyon jól illik hozzá. (A tejfölt keverd simára némi apróra vágott medvehagymával, picit sózd meg, esetleg szórj bele egy kis csipet őrölt borsot, és kész!)