Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


MEDVEHAGYMÁS TÓCSNI

2008.01.15

 medvehagymas-tocsni-19-004-dd.jpg

 

Hozzávalók (személyenként): 

2 közepes krumpli, 1 evőkanál olaj, 2 bő evőkanál tejföl, 2 csapott evőkanál liszt, só, 4-5 medvehagymalevél összevágva (mi úgy szeretjük, ha nincs túl apróra vágva, de lehet apróra vágni is).

 

Kép

 
Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk és kislyukú reszelőn megreszeljük. A reszelt krumpliba belekeverjük a többi hozzávalót. A krumplis keverékből két evőkanálnyi halmokat rakunk egy olajjal kikent, előmelegített serpenyőbe, amiket a kanál hátuljával korong formára nyomkodunk. Nagyon lassan megsütjük a krumplikorongok egyik oldalát, aztán átfordítjuk őket, és megpirítjuk a másik oldalukat is.

 

medvehagymás tócsni

 

Tipp:

A tócsnit tálalhatod medvehagymás tejföllel. Nagyon jól illik hozzá. (A tejfölt keverd simára némi apróra vágott medvehagymával, picit sózd meg, esetleg szórj bele egy kis csipet őrölt borsot, és kész!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.