Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MEGGYLEVES

2008.01.15

Hozzávalók:

1 kg kimagozott meggy (fagyasztott vagy befőtt is jó), 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, cukor ízlés szerint és a meggy savanyúságától függően, fahéj, szegfűszeg,  citromhéj (kb. fél citrom héja, nem reszelve, hanem darabokban).

  

p1380006-dd.jpg

 

Elkészítés:

A meggyet másfél liter hideg vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, ciromhéjjal a tűzre tesszük. Vigyázat, ne főzzük túl, éppen csak forraljunk rajta egyet.

A tejfölt csomómentesen összekeverjük a liszttel, belekeverünk 1-2 dl vizet.

A meggyet levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejfölös habarást. (Ha mégis csomósnak tűnik a habarás, akkor egy szűrőn keresztül öntsük a levesbe.)

A behabarás után a levest visszatesszük a tűzre, és az újraforrástól számítva még öt percig főzzük. Ha kell, ilyenkor még cukrozhatjuk is.

A meggylevest tálalhatjuk melegen, vagy nyáron lehűtve, tejszínhabrózsákkal díszítve is.

 

Tipp:

Liszt helyett használhatsz a habaráshoz főzős vaníliás pudingport.

Ha nyáron, hidegen tálalod a meggylevest, szórj bele összevágott citromfűleveleket. Nagyon üdítő ízt ad a levesnek.

Ezt a levest természetesen más gyümölcsből is elkészítheted.

 

meggy-leves-18-007-dd.jpg

 

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

meggyleves

(mária, 2013.06.21 21:45)

nagyon fini lett.