Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MOZZARELLA DIÓS BUNDÁBAN, ÁFONYA LEKVÁRRAL

2008.01.15

Hozzávalók (4 személyre):

8 vastag szelet mozzarella sajt, 4 tojás,  10 dkg dió, 10 dkg zsemlemorzsa, áfonyalekvár. A kisütéshez: étolaj.

  

Kép

 

Elkészítés:

A sajtszeleteket egy nagy tálcára rendezzük egymás mellé és 15-20 percre mélyhűtőbe tesszük.

A diót durvára daráljuk, aztán összekeverjük a zsemlemorzsával. A tojásokat egy tálba ütjük és  villával kissé fölverjük.

Az olajat fölmelegítjük.

A lehűtött sajtszeleteket először megforgatjuk tojásban, aztán a diós morzsában, majd ismét tojásban és újra morzsában.

A bepanírozott sajtot tényleg forró (de persze nem füstölgő, égő) olajban néhány perc alatt megsütjük. (A mélyhűtés miatt nem folyik ki olyan könnyen a sajt, de azért óvatosan forgassuk!)

A megsült sajtszeleteket sok-sok áfonyalekvárral tálaljuk.

 

Tipp:

Ez az étel eredetileg Camembert sajtból készül. Aki szereti ezt a fajta sajtot, készítse el abból is!

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.