Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MOZZARELLAGOLYÓK RÁNTVA

2008.01.15

Hozzávalók:
Mini mozzarellagolyók, fűszerek (pirospaprika, fokhagymapor, só, őrölt bors), étkezési keményítő, tojás, szezámmag, zsemlemorzsa.

Olaj a kisütéshez.

Elkészítés:
Az étkezési keményítőt összekeverjük a fűszerekkel (egy evőkanálnyi keményítőre egy kávéskanál fűszert számítva).

A mozzarellagolyókat kivesszük a levükből, lecsöpögtetjük és megforgatjuk a fűszeres keményítőben úgy, hogy a keményítő bőven befedje őket. Ezután a golyókat megforgatjuk a felvert tojásban és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában is.
A panírozott sajtot forróra hevített étolajban 1-2 perc alatt megsütjük. (Ha az olaj nem elég meleg, vagy ha túl hosszú a sütési idő, a sajt szétfolyhat.)

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia!

(Szamóca, 2008.09.21 10:09)

Nagyon finom étel. De arra nagyon figyelni kell, hogy jó forró legyen az olaj, és éppen csak átforgassuk a golyókat benne, mert különben szétfolynak.

Mekkora ötlet!

(Ciróka, 2008.09.19 18:50)

Sose jutott eszembe, hogy mozzarellagolyókat kirántsak, de nagyon tetszik, ki is fogom próbálni!