Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NYÁRI ZÖLDSÉGLEVES

2008.01.14

Hozzávalók:
50 dkg zöldség megtisztítva feldarabolva (zsenge sárgarépa karikákra vágva, friss zöldborsó, karfiol és brokkoli rózsáira szedve, szeletelt gomba, zsenge karalábékockák, újkrumpli...), egy csapott evőkanál cukor, egy teáskanál vaj, egy nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, só.

   

p1560530-dd.jpg

  

Elkészítés:
Felmelegítjük a vajat, beleszórjuk a leglassabban puhuló zöldségféléket (répafélék, gomba...), megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikáhozzáadjuk a borsót, a karfiol- és brokkolirózsákat is. A petrezselyemzöldből néhány szálat félreteszünk, a többit összekötözzük, és csokorban a levesbe dobjuk.
 

A zöldségeket tíz percig fedő alatt pároljuk. Aztán felöntjük nagyjából másfél liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és fedő nélkül főzzük tovább. Amikor megfőttek (néhány perc!) utánasózzuk, beleszórjuk a félretett petrezselyemzöldet apróra vágva, újra felforraljuk, aztán tálalhatjuk is.

Tipp:

A levesbe főzött zöldségeket persze tetszés szerint variálhatod.Szaggathatsz az ételbe vajgaluskát is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.