Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÓRIÁS KAGYLÓTÉSZTA GOMBÁVAL

2008.01.13

Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg óriás kagylótészta, 1 kiskanál só, egy evőkanál étolaj, 15 dkg reszelt sajt.

A töltelékhez: 50 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma (vagy 2 mogyoróhagyma), 2 csapott evőkanál liszt, fél csokor petrezselyemzöld, két mokkáskanál őrölt pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, só, 1 evőkanál étolaj, 1 dl tejföl.

 

Kép

  

Elkészítés: 

A gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán megszórjuk liszttel, majd jól összekeverjük, felöntjük nagyjából 1 deci vízzel (annyival, hogy egy nem folyékony, de nem is túl kemény masszát kapjunk), ha kell, utánasózzuk és borsozzuk, még 3-4 percig kevergetve sütjük, belekeverjük a tejfölt, aztán félretesszük hűlni.

A tésztafőzéshez fölforraljuk a vizet, megsózzuk és egy evőkanál étolajat adunk hozzá. A forró vízben kis adagokban kifőzzük a tésztát. Vigyázat, nem szabad szétfőzni! Pár perc főzés elég.

Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk.

Az óriás kagylótésztákat kiskanál segítségével egyenként megtöltjük a gombás töltelékkel, és a kiolajozott tálba sorakoztatjuk. Nekem két réteg szokott lenni belőle. A két réteg közé reszelt sajtot szoktam szórni, és az étel tetejét is megszórom reszelt sajttal.

A megtöltött kagylótésztát 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt barnulni kezd (15-20 perc).

 

Tipp:

Ha néhány tészta esetleg szétfő (sajnos vannak erre hajlamos tészták), azt is nyugodtan bele lehet tenni az alsó rétegbe egy-egy kiskanál tölteléket rámerve.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.